Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

O άρχων του βασιλείου της Περσίας

Η Γραφή μάς αποκαλύπτει ότι οι δαιμονικές δυνάμεις είναι οργανωμένες σε πολιτικά ή στρατιωτικά σχήματα (Ησαΐας. 24:21, Δανιήλ 4:35, Ρωμ. 8:38, Εφεσ. 6:12, Κολοσσαείς 1:16, 2:15, Α΄ Πέτρου 3:22). Μια από τις πιο αποκαλυπτικές περιγραφές του πνευματικού πολέμου που διεξάγεται στα επουράνια βρίσκουμε στον Προφήτη Δανιήλ 10:12-20. Εδώ ο άγγελος του Θεού μιλάει στον Δανιήλ για μια δαιμονική οντότητα-εξουσία, που ονομάζεται «ο άρχων της Περσίας» και ο οποίος επηρεάζει τη φυσική διακυβέρνηση αυτής της χώρας (σημερινό Ιράν). Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα χωρία που αναφέρουμε πιο πάνω, είναι ότι υψηλού επιπέδου δαιμονικές δυνάμεις ελέγχουν και επηρεάζουν επίγειες πολιτικές δυνάμεις κι εξουσίες (στο Δανιήλ 10:20 αναφέρεται και «ο άρχων της Ελλάδος», της επόμενης υπερδύναμης που θα διαδεχόταν την Περσία). Όλες αυτές οι ισχυρές δαιμονικές οντότητες ελέγχονται και διοικούνται με τη σειρά τους από τον «άρχοντα των δαιμονίων» (Ματθ. 12:24) και «άρχοντα του κόσμου τούτου» (Ιωάν. 12:31) που είναι ο ίδιος ο σατανάς (Αποκάλ. 12 :9).
Παρ’ όλο που αυτή η άποψη μπορεί να φανεί πολύ επαναστατική σε μερικούς, πιστεύουμε πως η Γραφή δεν τα αναφέρει αυτά απλά για δημιουργία εντυπώσεων. Υπάρχει και κάτι άλλο ακόμη, που αν δεχόμαστε ότι η Γραφή είναι ο λόγος του Θεού πρέπει να το δεχτούμε: Στους Ψαλμούς 2 και 79 παρουσιάζεται η ανθρωπότητα σαν ένα σύνολο εθνών σε πλήρη επανάσταση ενάντια στο Θεό, και με βλέψεις επάνω στη Σιών, στον τόπο που ο Θεός έδωσε με διαθήκη στο λαό Του και τον όρισε για κατοικητήριό Του, να προσπαθούν να εξολοθρεύσουν αυτόν ακριβώς το λαό Ισραήλ. Και οι δύο αυτοί Ψαλμοί, και όχι μόνο αυτοί, καταλήγουν στο ότι ο Θεός θα συνταράξει στην οργή Του τα έθνη που δεν επικαλούνται το όνομά Του, και θα εκχέει το θυμό Του σ’ αυτούς που ερημώνουν τον Ιακώβ.
Η Γραφή είναι ξεκάθαρη ως προς αυτό: Όποιος λαός ή πολιτική υπερδύναμη προκαλεί βλάβη στον Ισραήλ, δεν ενεργεί μέσα σε κάποιο πνευματικό κενό, αντίθετα οδηγείται σ’ αυτό από δυνάμεις εχθρικές προς το Θεό και τα σχέδιά Του. Σ’ όλο το μήκος της ιστορίας, όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει ενάντια στον λαό Ισραήλ προέρχονται από σκοτεινές πνευματικές δυνάμεις (…).
Και τώρα ήδη στο Ιράν καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να παραχθούν πυρηνικά μέσα κατάλληλα να καταστρέψουν το Ισραήλ κι αυτή η απειλή δεν είναι κάτι που έχει κρατηθεί κρυφό. Ο «άρχων της Περσίας» επισκιάζει κι επηρεάζει ακόμη αυτή τη χώρα. Ταυτόχρονα, τα υπόλοιπα έθνη του κόσμου, σαν ναρκωμένα στο να διακρίνουν την πραγματικότητα, αντιδρούν χωρίς βιασύνη, χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία.
Υπάρχει μια βιβλική αρχή εξαιρετικής σημασίας για μας, ειδικά αν εκζητούμε οδηγία στο πώς ν’ ανταποκριθούμε σ’ αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Τη βρίσκουμε στον προφήτη Δανιήλ. Το κλειδί που του έδωσε τη δυνατότητα να μάθει τι γινόταν στα πνευματικά παρασκήνια ήταν το εξής:
** Ο Δανιήλ είχε ταπεινωθεί με μετάνοια για τις αμαρτίες του λαού του προσευχόμενος με
προσευχή και νηστεία (10:2-3,12)
** Το θέμα της προσευχής του ήταν ο λαός Του, ο λαός Ισραήλ (κεφ. 9 και 10:14).
Μια παρόμοια στάση και προσευχή είναι αποφασιστική, για να πάρουμε την οδηγία του Θεού σ’ αυτές τις έσχατες ημέρες επάνω στον πλανήτη γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου