Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ανασκευάζοντας τα ψέματα

Εξαιτίας του πλήθους των ψευδών ειδήσεων που προωθήθηκαν από τα Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα, έχει προκληθεί ένα ογκώδες κύμα μίσους ενάντια στο Ισραήλ, που σαρώνει κυριολεκτικά πολλά έθνη. Μια μικρή εικόνα για το τι συμβαίνει πήραμε από το γεγονός που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, όπου ένας φοιτητής εκτόξευσε το παπούτσι του στον Ισραηλινό πρέσβη την ώρα που έδινε μια διάλεξη, ουρλιάζοντας εναντίον του διάφορες κατηγορίες, ενώ και άλλοι νεαροί ακολούθησαν το παράδειγμά του εκσφενδονίζοντας επάνω στον πρέσβη ό,τι άλλο εύρισκαν πρόχειρο.

-- Όπως και σε προηγούμενους πολέμους έτσι και τώρα, τα περισσότερα από τα ψέματα με τα οποία κατηγορήθηκε το Ισραήλ άρχισαν ν’ αποκαλύπτονται. Ο ΟΗΕ έχει ήδη ανακαλέσει την κατηγορία ότι σ’ ένα σχολείο στη Γάζα σκοτώθηκαν 40 άτομα κι άλλα 100 τραυματίστηκαν, εφόσον αποδείχτηκε ότι το Ισραήλ δεν το είχε βομβαρδίσει, όπως είχε μεταδοθεί από τις ειδήσεις επηρεάζοντας την κοινή γνώμη σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

-- Επίσης είχε μεταδοθεί από πολλά κανάλια ότι το Νοσοκομείο της Ερυθράς Ημισελήνου είχε σχεδόν ισοπεδωθεί από τις Ισραηλινές βόμβες. Τώρα εκπρόσωποι του Νοσοκομείου ανακοίνωσαν πώς σε 5-6 ημέρες θα επαναλειτουργήσει, πράγμα που σε καμιά περίπτωση δεν θα ήταν δυνατό να γίνει αν το νοσοκομείο είχε πραγματικά καταστραφεί.

-- Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (IRCC) απέκρουσε επίσης την κατηγορία ότι οι Ισραηλινοί χρησιμοποίησαν βόμβες φωσφόρου. Και μάλιστα υπήρξαν αποδείξεις για το ότι οι Ισραηλινοί χρησιμοποίησαν κάθε δυνατό τρόπο, για να προειδοποιηθεί ο λαός της Γάζας, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τις επιθέσεις και να αποφύγουν τις επικίνδυνες περιοχές.

-- Οι Επιθεωρητές του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών στην Ουάσινγκτον DC, αφού συνέλεξαν και μελέτησαν όλα τα στοιχεία, συμπέραναν ότι δεν διαπράχθηκε έγκλημα πολέμου από μέρους των Ισραηλινών στον πόλεμο της Γάζας.

-- Ο Παρατηρητής του ΟΗΕ Patric Martin από τον Καναδά, έχοντας υπόψη τα νέα δεδομένα, ότι

(1) δεν χτυπήθηκε από πυρά Ισραηλινών το σχολείο του ΟΗΕ (UNRWA),

(2) δεν σκοτώθηκε κανένας μέσα σ’ αυτό το σχολείο,

(3) οι ανταποκριτές του ΟΗΕ διέδωσαν παρ’ όλα αυτά τις παραπάνω ψεύτικες πληροφορίες,

απευθύνει ερώτημα προς το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αν θα φροντίσουν αυτό, όπως και οι χώρες, που έσπευσαν να εκφράσουν την οργή τους ενάντια στο Ισραήλ, για την αποκατάσταση της αλήθειας εξαιτίας όλων αυτών των ψευδών διαδόσεων, με τις οποίες τόσο βαριά το κατηγόρησαν.

Καμιά απάντηση δεν δόθηκε μέχρι τώρα.

Bridges for Peace

3 Φεβρουαρίου 2009

Σημείωση 1η: Αντίθετα, η Χαμάς πραγματοποίησε διπλά εγκλήματα πολέμου, αφ’ ενός σφυροκοπώντας αδιάκοπα και για μεγάλο χρονικό διάστημα περιοχές που κατοικούσε άμαχος Ισραηλινός πληθυσμός, και αφ’ ετέρου χρησιμοποιώντας σαν βάση για την εκτόξευση των πυραύλων της περιοχές του δικού της άμαχου πληθυσμού, τον οποίο χρησιμοποιούσε, χωρίς να εξαιρεί ούτε τα παιδιά, σαν ανθρώπινη ασπίδα, πολλές φορές εμποδίζοντάς τους να διαφύγουν. Ακόμη και τα οχήματα Πρώτων Βοηθειών τα επιστράτευαν πρώτα για τη δική τους εξασφάλιση.

Σημείωση 2η: O θάνατος αμάχων πολιτών είναι για τη Χαμάς μέρος της λατρείας τους προς τον Αλλάχ. Όπως είπε ο ηγέτης της επανάστασης στο Ιράν, Αγιατολλάχ Χομεϊνί, «Η μεγαλύτερη χαρά για το Ισλάμ, είναι να σκοτώνεις ή να σκοτώνεσαι για τον Αλλάχ».