Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

H παγκόσμια μεροληψία των ΜΜΕ στη διαμάχη Ισραηλινών-Παλαιστινίων.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα, τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης έπαιξαν πάλι τον ίδιο ρόλο, μεταδίδοντας ειδήσεις με τρόπο που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών ενάντια στο Ισραήλ σ’ όλο τον κόσμο. Εκτός από το Πρακτορείο Fox, που ήταν αντικειμενικό, τα CNN και SKY, αν και οι ανταποκριτές τους κάνουν την προσπάθεια να μεταδώσουν ειδήσεις κι από τα δύο στρατόπεδα, ο τρόπος που τις μεταδίδουν είναι τέτοιος, που παρουσιάζεται το Ισραήλ ως ο πρωταίτιος και υπεύθυνος για τα συμβάντα. Το BBC πάντως θα μπορούσε να πάρει και βραβείο για την προκατάληψη και μεροληψία που έχουν οι εκπομπές του ενάντια στο Ισραήλ. Όλα αυτά τα πρακτορεία ειδήσεων επιτρέπουν επιπλέον σε Μουσουλμάνους καλεσμένους ομιλητές να λένε τις απόψεις τους και να παρουσιάζουν με τρόπο μεροληπτικό και συχνά ψευδή τα γεγονότα, χωρίς ν’ ακούγεται η άλλη πλευρά. (Σ.Μ. Κάτι τέτοιο κάνουν κατά κόρον και τα ελληνικά ΜΜΕ).
Τα τελευταία 40 χρόνια, τα Μέσα Ενημέρωσης έχουν πετύχει να εξαπατήσουν το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων ως προς την πραγματική κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ο σατανάς, άρχοντας των «κοσμοκρατόρων του σκότους του αιώνος τούτου» ελέγχει τα ΜΜΕ και την κάθε είδηση που μεταδίδουν.
Η λέξη που στρατηγικά χρησιμοποιείται κι επηρεάζει την άποψη των απλών ακροατών, είναι τα «κατεχόμενα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Ισραήλ παράνομα κατέχει Αραβικά εδάφη. Ποιος όμως κάθεται να σκεφτεί πάνω σ’ αυτό; Είναι αλήθεια έτσι; Και είναι τα ονόματα Ιουδαία και Σαμάρεια Αραβικές ονομασίες; (Σημ. Μεταφραστή: Εμάς τους Έλληνες θα έπρεπε τουλάχιστον να μας κάνει να σκεφτούμε ότι κάτι παρόμοιες διεκδικήσεις επάνω σε χώρους με ελληνικές ονομασίες προβάλλει και η FYROM). (…)
Όλη λοιπόν η δικαιολογία, για τις συγκρούσεις σ’ αυτήν την περιοχή, στηρίζονται στη διεκδίκηση εδαφών, που παράνομα «κατέχει» το Ισραήλ, αν και είναι μέρος της γης, που στα μάτια του Θεού ανήκει με διαθήκη Του σ’ αυτό το λαό. (Σημ.Μεταφρ. Ο Θεός στη Διαθήκη Tου διασαφηνίζει τα όρια της γης που έχει δώσει στον Ισραήλ είναι: «Από του ποταμού της Αιγύπτου, έως του ποταμού του μεγάλου, του ποταμού Ευφράτου» (Γένεσις 15:18, και Ψαλμός 105:7-11, Ιερεμίας 30:3 κ.ά.)
Επίσης η ονομασία «Παλαιστινιακός λαός» δεν υπήρχε πριν από τον πόλεμο των έξι ημερών το 1967. Ακόμη παραβλέπεται ότι η Λωρίδα της Γάζας «παραχωρήθηκε» το 2005 από τους Ισραηλινούς στους Παλαιστινίους, σαν μια πρώτη κίνηση για χάρη της ειρήνης, αποχώρησαν όλοι οι Ισραηλινοί "έποικοι" που ζούσαν εκεί. Πώς λοιπόν είναι «κατεχόμενα» η Γάζα; Ποιος "κατέχει" τώρα τη Λωρίδα της Γάζας; Πριν από τον πρόσφατο τελευταίο πόλεμο δεν υπήρχε εκεί ούτε ένας Ισραηλινός.
Και τι έγινε μετά, αφότου το Ισραήλ αποσύρθηκε από τη Γάζα; Σχεδόν αμέσως άρχισαν να πέφτουν οι ρουκέτες στις πιο κοντινές Ισραηλινές πόλεις. Για τρία χρόνια οι κάτοικοι των πόλεων στα νότια του Ισραήλ ζουν σ’ έναν εφιάλτη, που δεν τους επιτρέπει να εργαστούν κανονικά, να λειτουργήσουν τα σχολεία, να παίξουν τα παιδιά. Όσο κι αν τρέχουν στα καταφύγια, δεν μπόρεσαν να μην κλάψουν και θύματα. Μόνο στις πόλεις Sderot, Netivot, Ashdot, Askelon και Beersheva έχουν πέσει πάνω από 8.000 ρουκέτες. Χώρια όσες έπεσαν παραπέρα Πώς δεν βρέθηκε κανείς, απ’ αυτούς που τόσο ενδιαφέρονται για την ειρήνη σ’ αυτή την περιοχή, να σταματήσει τη Χαμάς που ρίχνει συνέχεια ρουκέτες σε άμαχο πληθυσμό; Μήπως δεν υπάρχουν και εκεί μικρά παιδάκια που σκοτώθηκαν; Αλλά ούτε βρέθηκε κάποιος να επαινέσει το Ισραήλ για την υπομονή που ανέχτηκε την κατάσταση αυτή τρία ολόκληρα χρόνια.
Είναι φανερό πως η Χαμάς σχεδίαζε μια εξοντωτική επίθεση ενάντια στο Ισραήλ και μόνο από το γεγονός, ότι μέσα σ’ αυτό το διάστημα εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να κατασκευάσει ολόκληρο υπόγειο δίκτυο από τούνελ, υπολογίζονται σε μερικές εκατοντάδες, για μεταφορά πολεμικού υλικού και στρατιωτικών ενισχύσεων. Σε τι τα χρειαζόταν αυτά, αν αποσκοπούσε στην ειρήνη;
Και τελικά, ενώ η Χαμάς αρνήθηκε ν’ ανανεώσει μια κατάπαυση πολεμικών ενεργειών, έριξε ταυτόχρονα 80 ρουκέτες σε μια μόνη μέρα. Πώς μπορεί να ερμηνευτεί αυτή και μόνη η ενέργεια, αν όχι σαν κήρυξη πολέμου; Τι άλλη επιλογή είχε το Ισραήλ, από το να ανταποκριθεί ανάλογα; Στην πραγματικότητα, κι αυτό είναι κάτι που παραβλέπεται από τα Μέσα Ενημέρωσης, είναι η Χαμάς που ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο και τώρα ο Αραβικός κόσμος φωνάζει για παραβίαση κανονισμών εκ μέρους του Ισραήλ.
Το πρόβλημα της βίας βρίσκεται στην άρνηση των Μουσουλμάνων Αράβων ν’ αναγνωρίσουν στους Ισραηλινούς το δικαίωμα να υπάρχουν σαν οργανωμένος λαός, σαν κράτος. Γιατί δεν έχουν πρόβλημα οι υπόλοιποι, ενάμιση σχεδόν εκατομμύριο Άραβες, που ζουν στο Ισραήλ κάτω από πολύ καλές συνθήκες;
Το πιο λυπηρό είναι ότι στη Δυτικό κόσμο, ακόμη και στην Εκκλησία, δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από την εποχή του Ναζισμού. Ο κόσμος σώπαινε, όταν οι Ναζί σκότωναν εκατοντάδες Εβραίους καθημερινά. Για 40 χρόνια, από το 1967, το Ισραήλ είναι εκτεθειμένο στην τρομοκρατία των Παλαιστινίων και ο κόσμος σωπαίνει ή ακόμη χειρότερα στέκεται στο πλευρό των Γκουερίλλας, που δεν έχουν άλλο στόχο από την πλήρη εξαφάνιση του Ισραήλ. Αυτό είναι ένα σχεδιασμένο, προγραμματισμένο ολοκαύτωμα! Η Εκκλησία σώπαινε, δόξαζε και λάτρευε το Θεό του Ισραήλ τις Κυριακές, ενώ 6 εκατομμύρια Εβραίοι θανατώνονταν, αποτεφρώνονταν. Και σήμερα ένα μεγάλο μέρος της Χριστιανοσύνης κάνει το ίδιο. Λάβαμε πληροφορίες ότι υπήρξαν και πάστορες, που αρνήθηκαν να προσευχηθούν για το Ισραήλ την προηγούμενη Κυριακή. Μερικοί μάλιστα προσευχήθηκαν μόνο για τη Γάζα. (…)
David Silver

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου