Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Ο Σιωνισμός είναι για τον καθένα

«Ακούστε, έθνη, τον Λόγο του ΚΥΡΙΟΥ...» (Ιερεμίας 31:10).
Αντίθετα με τη λαϊκή αντίληψη, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος Ιουδαίος, για να είναι Σιωνιστής. Σιωνιστής είναι καθένας που πιστεύει ότι ο Θεός έδωσε τη γη του Ισραήλ στον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τον Ιακώβ και στους απογόνους τους για πάντα. Το «για πάντα» περιλαμβάνει και το σήμερα
Ένας Σιωνιστής δεν περιορίζεται μόνο στον Ιουδαϊκό λαό. Υπάρχουν Άραβες και Εθνικοί Σιωνιστές σε όλο τον κόσμο. Κάποιους από αυτούς τους έχω συναντήσει στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη, την Αμερική και τα νησιά του κόσμου, ενώ αγωνιζόμουν για την απελευθέρωση των 3.000.000 Ιουδαίων από την πρώην Σοβιετική Ένωση
Μόνο στις Η.Π.Α. υπάρχουν πάνω από 40.000.000 Αμερικανών που αντιπροσωπεύονται από τη N.U.C.f.I. (Συνασπισμός Εθνικής Ενότητας για το Ισραήλ). Αυτός είναι ο πιο μεγάλος Συνασπισμός Ιουδαϊκών και Χριστιανικών Οργανώσεων υπέρ του Ισραήλ στις Η.Π.Α. Κάθε Οκτώβριο 6.000 – 7.000 Χριστιανοί και μη Ιουδαίοι Σιωνιστές από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στην Ιερουσαλήμ για να γιορτάσουν τη Γιορτή Sukkot [Σκηνοπηγία] με τους Ισραηλινούς. Παρελαύνουν στην Εθνική Παρέλαση για τη Sukkot, με λάβαρα αγάπης και υποστήριξης, μαζί με τους Ισραηλίτες.
Η Aliyah είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη συγκέντρωση όλου του Ιουδαϊκού λαού στο Ισραήλ απ’ όλα τα έθνη. Ο Ζαχαρίας, ένας Εβραίος συγγραφέας, προφήτευσε ότι για κάθε Ιουδαίο που κάνει Aliyah, δέκα Εθνικοί θα θέλουν να γυρίσουν μαζί του. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 9.000.000 Ιουδαίοι στην Αμερική, άλλα 2.000.000 στη Ρωσία, και 2.000.000 ακόμα στα υπόλοιπα έθνη. Μπορείς να φανταστείς το πώς θα άλλαζε η Μέση Ανατολή, αν αυτά τα 13.000.000 Ιουδαίοι συν 130.000.000 Εθνικοί γίνονταν όλοι Σιωνιστές; Σου ακούγεται τρελό και απόμακρο; Οι περισσότεροι Ιουδαίοι, ιδίως στη Δύση, γεννήθηκαν ελεύθεροι με εκπαιδευτικές και οικονομικές ευκαιρίες. Όταν αυτοί επιστρέφουν εκτιμώντας την αξιοπρέπεια και την αξία κάθε ανθρώπου, όχι μόνο η Μ. Ανατολή θα άλλαζε για πάντα, αλλά στην κυριολεξία όλος ο κόσμος.

Άγνοια: Το πρόβλημα του Σιωνισμού / Εκπαίδευση: Η λύση του Σιωνισμού
Νομίζω ότι η νέα αποστολή του Σιωνισμού είναι να αλλάξει την αντίληψη του κόσμου ότι ο Σιωνισμός είναι μόνο για Ιουδαίους, στο ότι ο Σιωνισμός είναι για τον καθένα. Το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα είναι η άγνοια των κοσμικών Ιουδαίων κι Εθνικών για τα 1.000 περίπου εδάφια, όπου ο Θεός καλεί τον Ιουδαϊκό λαό από την Αμερική και τις τέσσερις γωνιές της γης, να επιστρέψει στη Σιών (Ισραήλ), όπως τα παρακάτω:
«Στις έσχατες ημέρες, το βουνό του οίκου του ΚΥΡΙΟΥ θα στηριχθεί πάνω στη κορφή των βουνών, και θα υψωθεί υπεράνω των βουνών. Και όλα τα έθνη θα συρρέουν σ’ αυτό. και πολλοί λαοί θα πάνε, και θα πουν: Ελάτε, και ας ανεβούμε στο βουνό του ΚΥΡΙΟΥ, στον οίκο του Θεού του Ιακώβ. και θα μας διδάξει τους δρόμους του και θα περπατήσουμε στα μονοπάτια του. Επειδή, από τη Σιών θα βγει νόμος, και λόγος ΚΥΡΙΟΥ από την Ιερουσαλήμ. Και θα κρίνει ανάμεσα στα έθνη, και θα ελέγξει πολλούς λαούς. Και θα σφυρηλατήσουν τα μαχαίρια τους σε υνιά, και τις λόγχες τους σε δρέπανα. δεν θα σηκώσουν μάχαιρα, έθνος εναντίον έθνους, ούτε θα μάθουν πλέον τον πόλεμο. Οίκος του Ιακώβ, ελάτε, και ας περπατήσουμε στο φως του ΚΥΡΙΟΥ» (Ησαΐας 2:2-5).
Αυτή η «Τελική Έξοδος» θα οδηγήσει κυριολεκτικά στο Μεσσιανικό Αιώνα της παγκόσμιας δικαιοσύνης, Υγείας, Ειρήνης κι ευημερίας για τον καθένα. Χωρίς αυτή τη βασική γνώση, είναι αδύνατο για τους κοσμικούς ηγέτες ανεξάρτητα αν είναι στην πολιτική, στη θρησκεία, στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, στη βιομηχανία, στην τράπεζα, στην εργασία, στη διοίκηση επιχειρήσεων, κλπ. να καταλάβουν όλες τις περιπλοκές που υπάρχουν για τη γιατρειά και της οικογένειας του Αβραάμ και της οικογένειας του Αδάμ στη γη σήμερα.
Από τώρα και πέρα, η παγκόσμια ειρήνη κι η οικονομική σταθερότητα εξαρτώνται από την ειρήνη και την επανασυγκέντρωση του Ισραήλ. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν εμείς διδάξουμε τον κόσμο ως προς το γιατί είναι καλό και ωφέλιμο για τον καθένα να γίνει Σιωνιστής. Μόνο τότε μπορούν οι γείτονες του Ισραήλ να το καλωσορίσουν στην πατρίδα του σαν αδελφούς κι όχι σαν εχθρούς που θέλουν να τους πετάξουν στη θάλασσα.
Συνεπώς, εναπόκειται στον κάθε ηγέτη στην κυβέρνηση, στη βιομηχανία, στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, στη θρησκεία, στον πολιτισμό, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, να ασχοληθεί καθημερινά με την εγκαθίδρυση δικαιοσύνης με ειρήνη σ’ όλη τη Μ. Ανατολή και το κόσμο. Αποτυχία στην αποστολή αυτή, το μόνο που θα φέρει θα είναι ένα Πυρηνικό, Βιολογικό και Χημικό Ολοκαύτωμα, που ποτέ πριν δεν έχουμε βιώσει στην ανθρώπινη ιστορία.

Από τον John Stembridge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου